Wereldkaart op canvas | Review

Na de vele afbraak en renovatiewerken, zitten we eindelijke in een leuke fase. Ons huis inrichten! Momenteel is de living helemaal geverfd en behangen, maar het is voor de rest nog ‘kaal’. Het mist wat gezelligheid en persoonlijkheid.

Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Er is zodoende voor elke inrichting wel een bijpassende kaart te vinden. Daarnaast kun je met deze wanddecoratie heerlijk wegdromen over je volgende reis. Toen ik benaderd werd door Wereldkaarten.nl om een wereldkaart te ontvangen, greep ik de kans met beide handen! 

Eerlijk gezegd was ik hiervoor niet bekend met deze site. Mijn verbazing was dus groot als ik naar de pagina ging en ik de ruime aanbod ontdekte.

De verschillende materialen

Zoals jullie kunnen zien, kan een wereldkaart op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas, hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur!

Je kan niet alleen uit verschillende materialen kiezen, er zijn ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een historische wereldkaart waardoor je een uniek vintage uiterlijk creëert. Is je interieur eerder trendy ingericht, dan kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld. Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

Grote wereldkaarten

Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit. Ook hierin hebben ze een ruime aanbod, waardoor je zeker iets kan vinden die bij je interieur past!

Maar genoeg uitleg hierover, jullie zijn waarschijnlijk benieuwd of de site gebruiksvriendelijk is en vooral naar het resultaat! Hoe bestel je een wereldkaart?

Aan de slag!

  • Ga naar de site Wereldkaarten.nl
  • Klikt op de categorie wereldkaarten
  • Kies de soort materiaal die je wilt, we kozen voor wereldkaart op canvas
  • Eens je een stijl gekozen hebt, die het best in je interieur past (of die je het mooist vindt). Kan je een keuze maken tussen de verschillende formaten. (Doordat de prijzen duidelijk vermeld staan, weet je wat je totaal prijs gaat zijn. Dus zeker een plus punt!)
  • Keuze gemaakt? Klik op winkelwagen, vult je gegevens in, betaald en klaar! Je wereldkaart is op weg naar jou.

Het resultaat?

Na een week is je wereldkaart al thuis (mijn pakketje was verloren gegaan, Bpost was hier verantwoordelijke voor. Anders had ik mijn bestelling eerder ontvangen). De wereldkaart was goed ingepakt, met karton en bubbelfolie. Het ziet er mooi uit en de wereldkaart is goed van kleur en scherp. Het is natuurlijk op canvas afgedrukt, je moet voorzichtig zijn bij het omhoog hangen dat je niet per ongeluk erdoor zit. Ook het best niet ophangen op een plaats met veel zon, anders heb je de kans dat de kleuren gaan vervagen.

Zoals je kan zien hebben we een strakke interieur met weinig kleuren, alles is voornamelijk zwart/wit/grijs. We hebben hier bewust voor gekozen, omdat we dan met decoratie heel gemakkelijk kleuren kunnen toevoegen aan onze interieur. Dat is de reden waarom we voor deze bepaalde wereldkaart zijn gegaan. Door de subtiele kleuren hebben we gezelligheid toegevoeg aan onze living. En de leuke quote doet ons aan herinneren dat we nog vele landen in de wereld willen ontdekken!

We zijn tevreden over de wereldkaart en kunnen het absoluut aanraden!

Welke land staat op je Bucket List?

Deze blogpost is gesponsord door wereldkaarten.nl

Geef een reactie